Поставување на Mail Forwarders

Поставување на Мail Forwarders

Кога еден акаунт има потреба да ги fw пораките од неговиот кон останатите надворешни акаунти, потребно е да постави Mail Forwarders. Тоа се прави со следната постапка:

 • Најпрво најавете се во контролниот панел (cPanel). Од листата со менија насловена Mail, изберете ја опцијата Forwarders.

  1

 • Од новиот прозорец изберете го копчето Add Forwarder.

  2

 • Следно што треба да направите е да ги пополните соодветно полињата кои се прикажани.
  Во полето Adress to Forward, запишете ја email адресата за која сакате да правите forward  на пораките.
  Во полето Forward to email address, внесете ја email адресата до која сакате да оди forward на пораките.
  За крај изберете го копчето Add Forwarder.

  3

 • Со тоа сте ја завршиле постапката. Наредниот пат кога ќе биде пратена порака до адресата на која и направивте forward, истата порака ќе пристигне на адресата до која се прави forward (односно целната адреса). Така нема да морате да ги проверувате сандачињата за пошта на двете адреси, наместо тоа доволно ќе биде да го проверите сандачето од целната адреса.


  * Истата постапка може да ја примените и на цел домен наместо на единечна адреса*

Дали Ви помогна овој одговор?

 Испечати

Исто така прочитајте

Детални инструкции за Professional Spam Experts

Со цел зголемување на безбедноста и веродостојноста на емаил сервисот, МКхост целосно го...

Најчести проблеми и решенија поврзани со Вашите мејл адреси

  Во овој туторијал детално ќе ги објасниме проблемите кои може да се појават со Вашите мејл...

Подесувања на е-маил на одреден емаил клиент (Outlook / Thunderbird / паметни телефони)

Outlook – POP3 протокол Откако сте отвориле Outlook од менито Tools изберете ја опцијата...

Kреирање на филтри преку Global Email Filters и Apache SpamAssassin

 Дали добивате многу спам пораки? Или само сакате да филтрирате некои пораки?cPanel ви ја нуди...

Како да креирам е-маил адреса?

Во денешново „Интернет време“, кога се се базира и врти околу Интернет,  освен што е важно да...