Поставување на OoO (Out of Office) порака

Како да поставам ОоО (Out of Office) порака?

Понекогаш при работењето доаѓате во ситуации кога заради одсуство или ограничен/воопшто невозможен пристан до Вашиот маил, нема да сте во можност навремено да реагирате на пораките. Секако би сакале да ги известите Вашите клиенти/соработници, а најдобар начин да го направите тоа е поставувањето на OoO (Оut of Office) порака.

Постапката е едноставна и е објаснета во продолжение.

  • Најпрво најавете се во контролниот панел (cPanel). Од листата со менија насловена Mail, изберете ја опцијата Auto Responders.

    1

  • Од новоотворениот прозорец одете на копчето Add Auto Responder.

    2

  • Во празните полиња внесете ги посакуваните параметри.

    21

  • За крај притиснете на копчето Create/Modify, како би ги зачувале промените. Со тоа успешно креиравте порака. Па следниот пат штом пристигне маил во Вашето сандаче, истиот ќе биде автоматски одговорен со пораката која ја запишавте.

Дали Ви помогна овој одговор?

 Испечати

Исто така прочитајте

Kреирање на филтри преку Global Email Filters и Apache SpamAssassin

 Дали добивате многу спам пораки? Или само сакате да филтрирате некои пораки?cPanel ви ја нуди...

Подесувања на е-маил на одреден емаил клиент (Outlook / Thunderbird / паметни телефони)

Outlook – POP3 протокол Откако сте отвориле Outlook од менито Tools изберете ја опцијата...

Како да креирам е-маил адреса?

Во денешново „Интернет време“, кога се се базира и врти околу Интернет,  освен што е важно да...

Детални инструкции за Professional Spam Experts

Со цел зголемување на безбедноста и веродостојноста на емаил сервисот, МКхост целосно го...

Најчести проблеми и решенија поврзани со Вашите мејл адреси

  Во овој туторијал детално ќе ги објасниме проблемите кои може да се појават со Вашите мејл...