Како да инсталирам Wordpress и соодветна тема користејќе го Softaculus преку мојот cpanel акаунт?

МКхост поддржува над 300 бесплатни скрипти кои можете многу едноставно да ги инсталирате и да ги користите при креирање на вашата веб страница. Користејќи го Softaculus (автoматскиот инсталатор на апликации) секој корисник на хостинг пакет кај нас може многу едноставно да инсталира Wordpress во само неколку клика. 
 
Инструкции за инсталирање на Wordpress преку Softaculus: 
 
Чекор 1: Логирајте се на вашиот cPanel акаунт (http://vasiotdomen/cpanel) со вашето корисничко име и лозинка
 
Чекор 2: Во новоотворениот прозорец во делот Softaculus Apps Installer кликнете на Wordpress

слика
 
Чекор 3: Во новоотворениот прозорец кликнете на табот Install за да започнете со инсталацијата (во другите табови може да прочитате околу wordpress) 

дфдсф
 
Чекор 4: На следната отворена страница пополнете ги деталите за да започне вашата Wordpress инсталација

     - Изберете го доменот за кој сакате да инсталирате Wordpress
     - In Directory полето потребно е да остане празно.
    - Полето Database Name може да остане по дифолт 
     - Table Prefix исто така може да остане default wp_, но поради сигурносни причини подобро е да се смени пример во ncwsite_ 
     - Site Settings делот треба да е пополнето според вашите барања притоа може да се промени овој дел секогаш кога ви е потребно. 
    - Бидете сигурни дека податоците внесени во Admin Account се доволно безбедни така што ќе содржат букви, бројки, и барем еден специјален карактер.

wordpress

фсдфдфд


На крај пред да завршите со Wordpress инсталацијата пронајдете ја темата која вам нјмногу би ви одговарала во делот Select Theme, со кликање на Free и потоа на Instal.

Choose theme 

Со тоа wordpress инсталацијата ќе започне. За неколку минути ќе добиете порака на екранот која ќе ве извести дека Wordpress инсталацијата е успешна. 

сдфсдфд
На екранот исто така ќе го имате и линот за најава во вашиот wordpress. Тука ќе се најавите со вашето корсиничко име и лозинка кои ги внесовте при инсталацијата на Wordpress. Откако успешно ќе се најавите ќе ја забележите темата која сте ја одбрале дека е успешно инсталирана. 

Дали Ви помогна овој одговор?

 Испечати

Исто така прочитајте

Како да инсталирам Joomla користејќи го Softaculus преку мојот cpanel акаунт?

МКхост поддржува над 300 бесплатни скрипти кои можете многу едноставно да ги инсталирате и да ги...

Како да додадам нов поддомен (Subdomain) и да сменам одредени подесувања за него

Поддомен   Поддоменот (Subdomain) претставува проширување на примарниот домен кој корисникот...

Креирање на FTP account-и и поврзување

FTP (File Transfer Protocol) е протокол чија функција е комуникација и размена на податоци помеѓу...

Креирање на бази, додавање корисници во базата и доделување пермисии за секој корисник соодветно

Секој корисник може самостојно да креира бази на податоци преку неговиот cPanel акаунт.    За...

Како да додадам нов Addon и нов Parked домен и што ако истиот е кириличен .мкд домен?

Addon домен    Addon домен е целосно функционален домен кој корисникот може самостојно да го...