Креирање на веб страна преку Site Publisher

На Вашиот кориснички панел има различни функционалности и поставки за Вашиот хостинг. Една од нив е Site Publisher (Креатор на веб страна) со кој можете со неколку клика да креирате едноставна веб страна. При користењето на овој интерфејс, потребно е само да го одберете посакуваниот темплејт и да го внесете текстот кој ќе биде прикажан на веб страната.
 
Користење на Site Publisher
 
Најпрво потребно е да се логирате на Вашиот кориснички панел (cPanel).
 1. Во делот Domains, кликнете на Site Publisher

  site publisher
 2. Во новоотворениот прозорец потребно е да го изберете доменот за кој ќе ја креирате веб страната. Дополнително, во делот Search можете да го пребарате доменот. Потоа, одберете го доменот со кликање на иконата за селекција.

  избор на домен

 3. Изберете темплејт за Вашата веб страна. Во зависност од потребите, има неколку понудени темплејти. За избор, само кликенете на сликата

  templates

 4. Во зависно од избраниот темплејт, во следната форма треба да пополните различни информации. Дел од нив се: наслов, опис на веб страната, име/име на фирмата, адреса, телефонски број, e-mail адреса, facebook профил и слично. Потоа, кликнете на Publish.

  податоци

 5. Во последниот чекор опционално можете да ја прилагодите веб страната преку поставување фајлови на таа веб страна, креирање мејлови или нова веб страна. Само кликнете на некој од линковите и ќе бидете редиректирани до локацијата каде ќе може да се извршат тие операции

  последен чекор
 
Доколку за доменот за кој ја поставувате веб страната веќе има постоечки фајлови/директориуми, за истите ќе биде извршен backup. Ако во директориумот има фајлови/директориуми со исто име како и новите кои се поставуваат, тие ќе бидат презапишани.

Дали Ви помогна овој одговор?

 Испечати

Исто така прочитајте

Како да додадам нов поддомен (Subdomain) и да сменам одредени подесувања за него

Поддомен   Поддоменот (Subdomain) претставува проширување на примарниот домен кој корисникот...

Како да инсталирам Wordpress и соодветна тема користејќе го Softaculus преку мојот cpanel акаунт?

МКхост поддржува над 300 бесплатни скрипти кои можете многу едноставно да ги инсталирате и да ги...

Како да изберам различни PHP верзии преку мојот cPanel акаунт и како можам да ги менувам PHP settings?

Како да изберам различни PHP верзии преку мојот cPanel акаунт?Како наши корисници имате можност...

SSH пристап, клучеви и конектирање

Што е SSH?   Secure SHell (SSH) претставува UNIX-базиран интерфејс и протокол за безбеден...

Како да изберам различни PHP верзии преку мојот cPanel акаунт?

Нашите сервери ја нудат опцијата за користење на различни верзии на PHP (5.2 , 5.3 , 5.4, 5.5 )....